• ma. jun 5th, 2023
vakantie hond duitsland

Duitsland is een land dat zich perfect leent voor vakanties met honden. Er zijn tal van adembenemende plekken waar je kunt genieten van de natuur en tegelijkertijd je trouwe viervoeter kunt meenemen. Hier zijn vijf van de beste plekken in Duitsland om op vakantie te gaan met je hond.

  1. De Eifel

De Eifel, gelegen in het westen van Duitsland, is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en hun honden. Het gebied staat bekend om zijn vulkanische meren, uitgestrekte bossen en prachtige wandelpaden. Er zijn veel hondvriendelijke accommodaties beschikbaar in de regio, en er zijn zelfs speciale hondenzwembaden waar je trouwe viervoeter in kan plonzen.

  1. Sauerland

Sauerland is een prachtige streek in het midden van Duitsland, bekend om zijn glooiende heuvels en uitgestrekte bossen. Het gebied is ideaal om te wandelen met je hond, met tal van routes die door het landschap slingeren. Er zijn ook veel accommodaties die huisdiervriendelijk zijn, waaronder vakantiehuizen en campings.

  1. Noord-Friesland

Noord-Friesland is een kustregio in het noorden van Duitsland, bekend om zijn lange zandstranden en prachtige duinen. Het gebied is ideaal om te wandelen met je hond, en er zijn ook veel hondvriendelijke accommodaties beschikbaar. Sommige stranden hebben speciale hondenvoorzieningen, zodat je hond vrij kan rondrennen en spelen.

  1. Beieren

Beieren is een prachtige regio in het zuiden van Duitsland, met uitgestrekte bossen, bergen en meren. Het gebied is ideaal om te wandelen met je hond, met tal van routes die door het landschap slingeren. Er zijn ook veel accommodaties die huisdiervriendelijk zijn, waaronder vakantiehuizen en campings.

  1. Harz

De Harz is een prachtige bergachtige regio in het midden van Duitsland, bekend om zijn dichte bossen en pittoreske stadjes. Het gebied is ideaal om te wandelen met je hond, met tal van routes die door het landschap slingeren. Er zijn ook veel accommodaties die huisdiervriendelijk zijn, waaronder vakantiehuizen en campings.

Kortom, Duitsland biedt tal van prachtige bestemmingen voor hondenliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar bergen, bossen, stranden of meren, er is altijd wel een plek te vinden waar je hond welkom is. Zorg er wel voor dat je je aan de lokale regels en voorschriften houdt, en dat je hond altijd onder controle is, zodat iedereen van een veilige en aangename vakantie kan genieten.

Redactie

Op vakantie met de hond? Wij brengen en houden je op de hoogte van de meest hondvriendelijke vakantielanden, -parken, -huizen en hotels.