• di. okt 3rd, 2023

Ben je van plan om op vakantie te gaan binnen Europa? En je wilt je trouwe viervoeter(s) meenemen? Dan doe je er verstandig aan om eerst goed uit te zoeken of je hond wel mee mag op vakantie. Dat verschilt natuurlijk sowieso per vakantiepark of accomodatie, maar uiteraard ook per land. Ga je op vakantie naar een hondvriendelijke land, dan is het zoeken en vinden van de juiste park, camping of huisje vaak ook een stuk gemakkelijker. Om de keuze wat makkelijker voor je te maken hebben wij een Top 3 van vakantielanden binnen Europa opgesteld waar je zeer welkom met je hond(en) bent (in vergelijking met andere landen dan).

Denemarken

Wanneer het gaat om hondvriendelijkheid, dan staat Denemarken als vakantieland met stip bovenaan. In ongeveer de helft van de parken, campings en vakantiehuizen ben je meer dan welkom met je hond. Vooral het noordelijke deel van Jutland (een schiereiland dat bij Denemarken en Duitsland hoort) is uitermate geschikt voor een vakantie met de hond. Het percentage loopt daar zelfs op tot de 60%. Denemarken kent ideale gebieden voor een ‘hondvakantie’, zoals uitgestrekte bossen en mooie en lange stranden. Uiteraard zijn er wel een aantal regels waaraan je hond moet voldoen. Je hebt een Europees huisdierenpaspoort nodig, waarin bijvoorbeeld ook de vaccinaties opgenomen moeten zijn. Je hond moet ingeënt zijn tegen hondsdolheid en de sticker van het flesje van deze inenting moet door je dierenarts in het paspoort geplakt zijn, voorzien van een handtekening van de dierenarts en de datum van inenting. Ook moet je hond een chip hebben.

Finland

Dat Scandinavië hondvriendelijk is blijkt ook weer uit de nummer twee uit dit lijstje, namelijk Finland. Bij ongeveer éénderde van de vakantieaccommodaties in dit land ben je welkom met je hond. De bosrijke omgeving van bijvoorbeeld Lapland is ideaal voor je hond, maar ook andere bestemmingen in Finland zijn prachtig. Ook in Finland gelden de regels zoals een geldig paspoort, een chip en de juiste vaccinaties. Denk erom dat de eerste vaccinatie voor hondsdolheid minimaal 21 dagen dagen vóór je vakantie wordt gegeven, want anders mag je hond niet het land in.

Oostenrijk

Een goede derde in dit overzicht van hondvriendelijke vakantielanden is Oostenrijk. Ook hier ben je ongeveer bij 30-35% van de campings, parken en vakantiehuizen welkom met je hond. Vooral in het voorjaar en de zomer biedt de natuur van Oostenrijk ideale omstandigheden voor je hond. Ook in Oostenrijk gelden de eerder genoemde regels omtrent identificatie en inentingen.

Overige landen

Ook in andere landen ben je welkom met je hond. Eigenlijk steekt Denemarken als vakantiebestemming er met kop en schouders bovenuit wanneer het gaat om hond vriendelijkheid en komt er daarna een lange lijst met subtoppers. Ook in een land als bijvoorbeeld Duitsland ben je in 1 op de 3 accommodaties welkom met je hond. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Polen en Frankrijk. Een land als Spanje daarentegen is niet zo hond vriendelijk, vooral niet als het gaat om wat grotere hondensoorten.

Redactie

Op vakantie met de hond? Wij brengen en houden je op de hoogte van de meest hondvriendelijke vakantielanden, -parken, -huizen en hotels.